nedeľa 1. marca 2015

March - Books - Hunger Games

Ahojte! :)
Keďže je dnes 1. Marca, chcela by som sa zamerať na knihy. Tento mesiac budú väčšinou recenzie na knihy, takže mi kľudne napíšte nejakú. ktorú si rada prečítam, poviem vám na ňu svoj názor a spýtam sa a iných ľudí.

Dnes by som chcela niečo povedať o knihe, s názvom Hunger games v preklade "Hladové hry".. Prečítala som všetky tri časti a osobne sa mi kniha zapáčila. Suzanne v knihe predstavuje svet, ktorý by mohol byť reálny. Boje v našom svete prebiehajú neustále. Ako to povedať tak správne. Sme brat proti bratovi, sestra proti sestre. Závidíme si navzájom. Bojíme sa o svoje živobytie.
A o tomto je aj podstata knihy. Keďže prezident Snow sa bojí o svoju vlastnú budúcnosť, teda o svoju vládu, robí Hry aby presvedčil ľudí že nikto iný vládu získať nemôže. Keď sa ľudia postavili proti nemu, bál sa! O to čo bude s ním, či zostane stále ten najvyšší a preto potreboval ľuďom ukázať že on je ten koho by sa mali báť!
Väčšinu ľudí to moc nepochopí. Chápem tú knihu tak, že by sme si mali pomáhať, zjednotiť sa a nie vyvolávať boje.
Taktiež tam bol zámer na chudobnú vrstvu (jednotlivé kraje) a bohatšiu vrstvu (sídlo). Keď si to tak uvedomíme, v dnešnom svete sa toto rozdelenie nachádza tiež. Bohatší sa vysmieva chudobnejšiemu. A pritom sú to taký istý ľudia, ibaže z rozdielom v peňaženke.
Suzanne v knihe opisuje dnešný svet len do toho zapája trochu viac fantázie. Preto je kniha zaujímavá a každému sa páči.

2 komentáre:

  1. no nemám moc rada horory :D ale občas si pozriem :)
    tie hry o život su top a odporucila by som ti pozriet tiez na podobny zaner labyrint :)
    pekný članok ,
    http://teenmumy.blogspot.sk/2015/02/opustame-system.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hry o život sú super! Zbožňujem ich! Hoci veľmi dystropiu a také čo sa bude o niekoľko rokov diať, HG a The Maze Runner sú proste TOPky v tomto štýle :)
    http://with-love-vii.blogspot.sk/
    http://www.wattpad.com/user/with-love-vii

    OdpovedaťOdstrániť